Thursday , 21 February 2019

PROTESTE PER MBYLLJEN E KANALIT QE LIDH LAGUNEN ME DETIN NE SHENGJIN

Vendimi i përbashket i insitucioneve në Lezhë për mbylljen e kanalit që lidh lagunen e Kune-Vainit me detin me qëllim shmangien e ndotjes është kundërshtuar nga peshkataret.Ata protestuan kundër këtij vendimi me pretendimin se në këtë menyrë do të demtohet ekosistemi dhe gjellesat brenda lagunes.Peshkataret thonë se janë ujërat e zeza dhe ato të një fabrike peshku që derdhen në këtë lagunë shkaku i situates së krijuar.

Bregdeti i Kune-Vainit në Shëngjin u mbulua nga algat në një gjatesi prej 3 kilometrash, duke sjelle reagimin e bizneseve të turizmit. Për të parandaluar pershkallzimin e situates është marrë vendim për mbylljen e kanalit nga i cili qarkulloi kjo ndotje e plazhit.

Lexoni dhe kete

MUNGESA E ENERGJISE, QYTETARET BLLOKOJNE ZYRAT E OSHEE NE LAÇ

Banoret e fshatrave të Malësisë së Kurbinit, bllokuan zyrat e Operatorit të Shpërndarjes së Energjisë …