Wednesday , 11 July 2018

PROVOKON PRIFTI SERB “KOSOVA ESHTE SERBI”

Kosova është Serbi është kjo deklarata e priftit Ortodoks të MitropolisëSerbe të Malit të Zi dhe Bregdetare, pas meshës së Krishtlidnjeve sllave. Radomir Nikçeviq, shprehet se ne predikojm paqen dhe duhet të jetjomë në paqe, por Kosova është Serbi.

“Ne kemi qëndrim për kosovën, Kosova është tokë e shenjtë serbe. Kosova është e ndricuar nga shenjtorët tona nga mesjeta e hershme, atje janë varret e shenjtorëve tanë, ne ndaj atij kësaj toke sillemi me rrespekt të vecant. Që sdo thotë se në atë vend të shenjt të jetojmë të gjithë së bashku dhe me dashuri. Kosova është serbi”.

Kisha mund të ndikoi dhe ne po punoim çdo ditë që të arrijm paqen mes popujve që jetojnë me njëri tjetrin.

“Kisha këtë e bënë me shekuj. Kisha sillet ndaj cdo njeriu sic sillet edhe Krishti. Ne jemi popuj që vetë zoti na ka caktaura të jetojm bashkë, dhe që ne jetojm krah njëri tjetrit dhe me njëri tjetrin. Zoti don që ne të jemi bijt e tij dhe vëllezër me njëri tjetrin”.

Komentet e priftit ortodoks të Kishës  Serbe të Malit të Zi u bënë pas meshës së Krishtlindjes në Vrakë të Shkodrës, ku edhe jeton një numër i vogël i komunitetit malazez dhe serb.

Lexoni dhe kete

MASAT E AKU SHKODER NE ZONAT TURISTIKE

Në sezonin turistik, Autoriteti Kombëtar i Ushqimit Shkodër ka hartuar një plan masash. Drejtorja e …