PUNIMET NE BY-PASS, BANORET E DOBRAÇIT NE PROTESTE

Banoret e lagjes Dobraç ne qytetin e Shkodres kane dale kete te Enjte ne nje proteste. Ato kerkojne shpresonesimet e tokave qe u jane demtuar nga punimet qe po kryhen per by-pass-in e Shkodres. Banoret deklarojne se u kane marre tokat qe ne prill te vitit 2013, duke hedhur akuza se u kane hyre brenda ne territor te tyre. Sipas banoreve, keto toka perdoren per prodhime bujqesore dhe i kane me dokumenta te rregullta.

Banoret jane ne pritje prej gati 5 vitesh per te marre demshperblimet e tokave te tyre, nderkohe qe numri i familjeve qe kerkojne nje gje te tille arrin deri ne 40.  Pavaresisht protestave te zhvilluara edhe me heret nga banoret e zones asgje nuk eshte zgjidhur.

Lexoni dhe kete

DARDHA: SHKODRA PJESE E PROJEKTIT PER EKO-TURIZMIN

Me një fond prej 2.5 milione euro financuar nga Fondi Evropian i Zhvillimit Rajonal, Shkodra …