QENDER TRAJTIMI SHENDETSOR PER GRATE DHE FEMIJET

Lezha tashmë do të ketë një qender multifinksionale diagnostikuese dhe ekzaminuese për gratë dhe femijet në nëvojë, të cilët do mund ta marrin këto shërbime falas.Ngritja e sajë është bërë me financim të Bashkisë Lezhë në bëshkëpunim mefondacionin opera life, si dhe mbështetjen e disa donatoreve Italian.Në ceremoninë e inagurimt të kësaj qendre krahas autoriteteve lokale ishin të pranishem Ambasadori Italian në Shqipëri Alberto Cutilio si dhe përfasues të Ministrisë së Shëndetësisë.

Kryebashkiaku i Lezhës Fran Frrokaj, u shpreh se njesia vendori që ai drejton do të vijojë të jetë bashkëpunuese për funksionimin sa më mirë të kësaj qendre, ndërsa Zv Ministria e Shëndetësisë Mira Rakacolli tha se në në këtë mandat 4-vjeçar qeverisë do të rikonstruktohen 300 qendra shëndetësore në mbarë vendin.

Ndërtimi i qendres së shendetit të gruas dhe femijëve në Lezhë e cila ka kushtuar 500 mijë euro, erdhi si një nevojë për tju ardhur në ndihmë shtresave vunerabel të shoqërisë.

Lexoni dhe kete

TREGTIMI I USHQIMEVE NE KUSHTE SKANDALOZE

Pak metra larg koshave te plehrave shitet bylmeti. Ndersa trotuari eshte pushtuar nga tregtaret, ndersa ne …