Monday , 25 October 2021

QENTE ENDACAKE, PROBLEM PER QYTETARET

Shtimi i qenve ne rruget e qytetit te Shkodres eshte nje problem i madh per qytetaret. Situata behet me shqetesuese gjate orareve te mbremjes, ku numri i qenve behet me i madh dhe krijon edhe frike te qytetaret qe levizin gjate oreve te vona. Nje shtim te qenve ne rruge e pranon edhe Oli Pero, nje vullnetare qe merret me kujdesjen e qenve endacake. Ajo thekson se jane bere rreth 350 sterilizime, nderkohe kerkon edhe mos braktisjen eqenve nga njerezit qe i adoptojne.

Gjithashtu, ajo tha se po lobohet me Bashkine Shkoder per te gjetur nje strehe perfundimtare per keto qene, edhe pse nuk ka fonde.Por, ajo nuk harroi te permende faktin se nuk ka mbeshtetje nga shoqata qe merret me perkujdesjen e qenve.

Situata behet me shqetesuese sidomos me afrimin e stines se Veres, ku frika nga infeksionet dhe semundjet ngjitese rritet edhe me shume.

Lexoni dhe kete

SHKODËR, 20 VIKTIMA NË 2 VITET E FUNDIT TË TRAFIKIMIT TË QËNIEVE NJERËZORE

Trafikimi i qënieve njerëzore vijon të jetë një fenomen shumë i përhapur në shoqërinë shqiptare. …