RAJONI I LEZHES PA UDHERREFYES TURISTIK

Edhe pse është një zonë turistike mjaft atraktive në çdo stinë të vitit, Lezhës i mungojnë udhërrëfyesit turistik. Ky shërbim kryhet nga guidat që silen nga agjensitë turistike, por që këtë funksion nuk e kryejnë siç duhet. Kjo problematikë ka nxitur Bashkinë Lezhë që në bashkëpunim me zyren e punësimit të hapin kurse trajnimi për udhërrëfyes turistik.

Nisma u prezantua në Diten Ndërkombetarë të Turizmit, ndërsa u konsiderua si një mënyre mjaft e mirë për ta çuar përpara turizmin në këtë rajon.

Thirrjes për udhërrëfyes turistik i janë përgjigjur një numer i konsiderueshem përsonash të cilët pas tre muajsht do të çertifikohen për të qenë gati për tregun e punës.

Lexoni dhe kete

MYFTINIA SHKODËR NË NDIHMË TË SHOQATËS SË INVALIDËVE SHKODËR

Myftinia Shkodër vijon të jetë në ndihmë të shtresave në nevojë, veçanarisht në muajin e …