“REAGIMI I KOORDINUAR KUNDER DHUNES ME BAZE GJINORE”

“Reagimi i koordinuar kunder dhunes me baze gjinore” ka qene tema e konferences se zhvilluar paraditen e kesaj te Enjte ne qytetin e Shkodres. Qellimi i kesaj konference ishte institucionalizimi i mekanizmit te referimit per rastet e dhunes ne familje ne Bashkine Shkoder dhe nenshkrimi i marreveshjes se bashkepunimit nepermjet institucioneve pergjegjese, anetare te mekanizmit te referimit. Kryebashkiakja e Shkodres, Voltana Ademi, u shpreh se persa i perket familjeve qe kane pasur problematikat e dhunes, rreth 17 femra kane perfituar rezidencen ne dite te caktuara.

Ndersa, kryetari i Gjykates se Rrethit Gjyqesor Shkoder, Arben Zefi, u ndal tek leshimi i urdherit te mbrojtjes qe shtoi se ka rrezikun abuziv.

Ky aktivitet u mbeshtet nga Ambasada e Shteteve te Bashkuara te Amerikes ne Shqiperi dhe moren pjese te gjithe perfaqesuesit e insitucioneve te ndryshme ne qytetin e Shkodres.

Lexoni dhe kete

PUNIMET NË RRUGËN “POGEJ” NË LAGJEN NR.3 TË SHKODRËS

Punimet pĂ«r rikonstruksionin e rrugĂ«s “Pogej” nĂ« lagjen nr. 3 tĂ« qytetit tĂ« ShkodrĂ«s po …