REFORMA E UJIT VE NE LEVIZJE UJESJELLSAT

Nga 1 shkurti do nisin aksionet dhe penalizimet ndaj abuzueve me ujin, e quajtur si reforma e ujit ka vënë në lëvizje ka vënë në lëvizje përvec ndërmarrjet e ujësjellësit edhe qytetetarët. Sipas drejtuesve të Ndërmarrjes Ujësjellës Kanalizime Shkodër po punohet në terren për të sistemuar por edhe ndaluar abuzimet.

Duhet të ketë cmim unifikues të cmimit të ujit shprehet Drejtori Molla dhe sipas tij ka qenë ky propozimi që I është bërë edhe kryeministrit mbi borxhet, ku ai shton se ato vijojn të jenë të larta. Cmimi I energjisë elektrike vijon të jetë I lartë dhe se ujësjellësi faturohet njëjt si gjithë bizneset tjera.

Shtimi i 10 njësive ka shtuar edhe kostot e mirëmbajtes dhe shpenzimet operative për ndërmarrjen ndërsa aktualisht numërohen rreth 27 mijë kontrata uji të pijshëm. Ndërsa ka ende institucione që janë debitor ndaj kësaj ndërmarrje pjesa më e madhe janë publike.

Lexoni dhe kete

447 BIZNESE TE KONTAKTUARA NGA DREJTORIA TATIMEVE SHKODER

Që prej muajit Shkurt, Drejtoria e Tatimeve Shkodër po zhvillon takime me bizneset e Shkodrës. …