RESHJET, FIERZA NE KUOTEN MAKSIMALE

Ndryshe nga vitet e kaluara janë prurje të pazakonta në liqenin e Fierzës. Në verilindje çdo ditë ka reshje dhe më shumë se 1200 metër kub ujë në sekondë shkarkohen nga lumenjtë e përrenjtë. Për këtë shkak ka disa ditë që niveli i liqenit ka kaluar kuotën maksimale prej 296 metrash, e cila sipas specialistëve cilësohet si kuota brenda normave të lejuara për digën e hidrocentralit të Fierzës.

Nga Portat nuk ka shkarkime, kurse hidrocentrali punon me kapacitet të plotë prodhimi në katër agregatet e tij me rreth 400 megavat. Kjo periudhë favorizuese mund të jetë periudhë e artë për kaskadën e Drinit e duke akumuluar rezerva ujore të pazakonta në këtë fund pranvere. Po ashtu niveli maksimal është edhe në dy Hidrocentralet e tjerë të Kaskadës së Drinit në Koman dhe në Vaun e Dejës, në Koman shkarkimet janë të kontrolluara me 300 meter kub ujë në sekond, ndërsa na Vaun e Dejes nuk ka shkarkime dhe se po punohet me kapacitet të plotë.

Ndërsa sipas informacioneve nësë reshjet e shiut vazhdojnë për shkak të rritjes së nivelit të ujit do ketë shkarkime.

Lexoni dhe kete

NDERHYRJE NE INFRASTRUKTURE NE LEZHE

Sezoni turistik në Lezhë po shoqërohet sërish me ndërhyrje infrastrukturore në qytet. Vonesat në vendosjen …