Sunday , 17 February 2019

“RESPEKTIMI I STANDARTIT TE SHQIPES NE TRANSMETIMET AUDIOVIZIVE”

“Respektimi i standartit të shqipes në transmetimet audiovizive” ishte në fokus të një takimi të zhvilluar në qytetin e Shkodrës. Takim i zhvilluar nga Autoriteti i Mediave Audiovizive dhe merrnin pjesë gazetarë të mediave lokale në Shkodër, por edhe Lezhë. Qëllimi i këtij takimi ishte zbardhja e objektivave dhe roli i AMA-s për respektimin e standatit të shqipes së folur dhe të shkruar në median audio-audiovizive. N/kryetari i AMA-s, Sami Nezaj, thotë se problemet për çështjen e gjuhës kanë ardhur për 3 arsye.

Gjithashtu, gjatë takimit u mbajt një kumtesë me titull “Gjuha shqipe e folur dhe e shkruar në programet audiovizive, përvojë monitorimi” nga përgjegjësi i sektorit të përmbajtjes dhe analizës në Drejtorinë e Programeve në AMA, Zimo Krutaj.

Lexoni dhe kete

“KURANI, NE JETEN E MUSLIMANEVE”

Pasditën e së mërkurës, Myftinia Shkodër organizoi aktivitetin me temë : “Kur’ani në jetën e …