Sunday , 13 October 2019
Breaking News

RRITET NUMRI I FEMRAVE TE PREKURA NGA KANCERI I GJIRIT

Numri i femrave të prekura nga kanceri i gjirit në Lezhë ka ardhur në rritje. 30 raste të reja janë regjistruar gjatë këtij viti, ku 5 femra kanë humbur jeten si pasojë e kësaj sëmundje. Situata vlersohet mjaft alarmante, ndërsa mjekja onkologe Bardha Gjoni thotë se moshat më të prekura janë 45 deri në 55 vjeç.

Zbulimi i hershem i sëmundjes jep mundesinë e shërimit, ndaj bluzat e bardha apelojnë që femrat të kryejnë kontrollë sa më të shpeshta të gjirit.

Problem në Lezhë vijon të mbetet mungesa e mamografisë dhe në këto kushte për të kryer kete ekzaminim mjaft te rendesishem femrat e këtij rajoni duhet ti drejtohen Shkodres ose Tiranës.

Lexoni dhe kete

RIKUALIFIKIMI URBAN I BLLOKUT TË BANIMIT NË LAGJEN “NDOCEJ”

Me fonde nga të ardhurat e vetë Bashkisë së Shkodrës, po punohet tashmë edhe në …