Friday , 17 September 2021

“RROFTE”, EKSPOZITA E KURUAR NGA BLERTA HOÇIA

“Rrofte” eshte titulli i ekspozites se hapur pasditen e se Premtes ne muzeun kombetar te fotografise “Marubi” ne qytetin e Shkodres. Nje ekspozite e kuruar nga Blerta Hoçia, qe kerkon te nxjerre ne pah nje perberes kaq te rendesishem ne zhvillimin e historise se çdo shoqerie, por ndoshta gjithmone te lene ne hije: masat, turmat. Kuratorja, Blerta Hoçia tha se gjeja me e rendesishme eshte formimi i ketyre turmave te frymezuara qe kane qene vendimarrese per hitorine tone dhe te cdo shoqerie.

Materiali i kesaj ekspozite nuk ofron nje studim mbi formimet e turmes, por vjen me shume si nje deshire per ta veshtruar ate, per tu perballur me faktin qe ajo eshte dhe ekziston si e tille edhe ne kohen tone digjitale.

Lexoni dhe kete

“GISHTËZAT”, SHFAQJE PËR FËMIJË NË AMBIENT TË HAPUR

E kishin përgatitur shfaqjen që të jepet në teatrin “Migjeni”, një shfaqje për fëmijë, me …