Saturday , 8 August 2020

“SHEMBJA DHE NGRITJA E MONUMENTEVE”

“Shembja dhe ngritja e monumenteve” është aktiviteti i radhës i organizuar në Muzeun Dioqezan në 29 vjetorin e rrëzimit të shtatores së diktatorit komunist Enver Hoxha. Në sallen multimediale, Komisioni Drejtësi dhe Paqe, organizoi një aktivitet përkujtimor me titull “Shembja dhe ngritja e monumenteve”.

Ne takim merrnin pjese edhe ish te persekutuar nga regjimi komunist si dhe Famullitari Ortodoks i Shkodres At Nikolla Petani.

Aktiviteti u realizua me rastin e 29 vjetorit të rrëzimi të shtatores së diktatorit komunist Enver Hoxha.

Të pranishëm ishin shumë ish të burgosur dhe të persekutuar të diktaturës komuniste si dhe klerikë dhe intelektualët të njohur të qytetit të Shkodrës. Aktiviteti u hap me një dokumentar kushtuar kësaj ngjarjeje të rëndësishme, përgatitur nga gazetari Bepin Kolvata dhe vazhdoi me diskutime nga të pranishmit.

Lexoni dhe kete

1 JAVË PAS VOTIMEVE, BEKTESHI “KUJTOHET” PËR ZGJEDHJET NË USH

Rreth 1 javë pas përfundimit të zgjedhjeve dhe shpalljes së rezultatit përfundimtar të votimeve, ish-rektori …