SHEMBJA E URES SE DROJES NE MAMURRAS

Ura e Drojës në aksin e vjetër Fushë Krujë-Laç u shemb nga prurjet e lumit me të njejtin emër që kalon poshjtësaj dhe amortizimi për shkak të vjetërsisë.
Në këtë konkluzion kanë dalë ekspertet e emergjencave civile në Prefekturen e Lezhës pas verifikimeve të situatës në terren.Përgjegjësi i Emergjenave Civile në Prefekturen e Lezhës, Ndrek Mhillaj, thotë se kjo ure i ka dhënë shenjat e dëmtimit që në vitin 2014-të, por falë mirembajtjes ajo ka vijuar të qëndrojë në gjendje pune.

Por veç rikonstuksionit të urës, Mëhillaj thekson nevojën e ndërhyrjes në argjinaturat e Lumit të Drojës pasi mbetet kërcënim serioz për përmbytje.

Ura është ndërtuar rreth viteve 1930 dhe që prej asaj kohe nuk është kryer asnjë ndërhyrje tjeter.Pamjet e shembjes së urës bënë xhiron e botës si shembull i pasqyrimit të përmasave të përmbytjeve në Shqipëri.

Lexoni dhe kete

RRITJE PENSIONI PER PENSIONISTET NE VENDIN TONE

Në mbledhjen e rradhës të zhvilluar në Durrës, Këshilli i Ministrave ka vendosur të shtojë …