Sunday , 27 September 2020

SHENGJIN, KONTROLLE SUBJEKTEVE PER EVAZION FISKAL

Policia, Hetimi Tatimor dhe Drejtoria Rajonale e Tatim Taksave Lezhe kane perqendruar kontrolle te perbashketa tek bizneset ne zonen bregdetare te Shengjinit. Nga ky aksion qe vjen ne kulmin e sezonit turistik ka quar ne procedimin administratoret e 3 subjekteve private nen akuzen e evazionit fiskal dhe pastrim te produkteve te vepres penale.

N kuadr t ktij kontrolli u proeduan penalisht n gjndje t lir shtetasit me iniciale L.M, banuese n Shngjin, A.S, banues n Shngjin dhe shtetasi Sh.S, banues n Shngjin . Poedimi ndaj ktyre shtetasve filloi pasi subjektet ku ushtronin aktivitet e tyre te sherbimit dhe tregtimit si Bar-Bufe, Mini-Market dhe hoteleri, ishin t paregjistruar n Qendren kombetare te regjistrimit si dhe ka dyshime t arsyeshme mbi burimin e t ardhurave t ktyre shtetasve n lidhje me aktivitetin q dispojn.

Nga ana e organit tatimor jan mbajtur aktet e konstatimit dhe t konfiskimit t mallit ku u sekuestruan materjale hotelerie ,mallra ushqimor, Tavolina, karrige, frigorifer, televoizor plazma si dhe pije te ndryshme dhe mallra ushqimore. Kontrollet e perbashketa te policise, hetimit tatimor dhe drejtorise rajonale u perqendruan tek subjektet qe ushtrojne aktivitetin e tyre nga zona e Knalles dhe deri tek lapidari ne hyrje te Shengjinit. Keto aksione do te vijojne te jene prezente ne Shengjin, kjo si nje menyre per te ulur ndjeshem evazion fiskal ne zonat bregdetare te Lezhes.

Lexoni dhe kete

11,493 BIZNESE TE VOGLA KALUAN NE TVSH, PA KOSTO

Administrata tatimore njofton se kalimi i biznesit të vogël në skemën e TVSH-së është një …