SHENGJINI ENDE PA STACIONE PLAZHI

Në bregdetin e Shëngjinit janë vendosur çadrat dhe shezllonet, por pjesa më e madhe e tyre ende nuk janë formalizuar. Marrja e lejeve për stacionet e plazhit përmes portalit e-albania ka sjell mjaft vonesa.

Përballë kësaj situate Bashkia Lezhë i ka lejuar hotelieret që të vendosin shezllonet, duke ju lënë si afat javen e parë të muajit korrik që të lidhin kontraten për hapësiren që shfrytëzojnë dhe plotësojnë kriteret e përcaktuara për stacionet e plazhit.

Bizneset në Shëngjin ankohen se shtimi i hapësires së rërës për shfrytëzim ju ka rritur koston si dhe nuk janë ndërmarrë lehtësira fiskale për ta.

Pandemia COVID-19 ka dhënë ndikim mjaft negativ për turizmin, pasi numri i pushuesve është shumë herë më i ulet se vitet e shkuara.

Lexoni dhe kete

TESTET TE PRIVATI, MINISTRIA ZBARDH KRITERET

Është e vërtetë që Ministria e Shëndetësisë ka autorizuar spitalet private të kryejnë testet molekulare …