Thursday , 1 October 2020

SHENJTËRIMI I NËNË TEREZËS, ZHITI: LUTJET E SAJ, NDIKIM TË MADH SHPIRTËROR TEK UNË

Në kuadër të aktiviteteve kushtuar 3 vjetorit të shenjtërimit të Nënë Terezës të organizuar nga Famullia e Shën Shtjefnit në Shkodër, ishte I ftuar shkrimtari, publicisti, përkthyesi dhe diplomati Visar Zhiti. Ndikimi I Nënë Terezës tek ai, ishte tema e diskutimit. Shkrimtari Zhiti u shpreh se për herë të parë ka dëgjuar për Nënë Terezën në burg, por edhe më pas kur për herë të parë ndeshet me lutjet e saj.

Shkrimtari Zhiti paraqiti edhe librin e Nënë Terezes me lutjet I cili mbanë edhe autografin e saj, ndersa tregon për takimin me të.

Zhiti shprehet edhe mbi ndikimin dhe rëndësinë që ka Shkodra tek ai.

Visar Zhiti shprehet se Nënë Terza me lutjet e saj dhe përkthimi I tyre tek ai nuk kishin të bënin me një art letrar por ishte zbulim I shpirtit. Shenjtja shqiptare u shpreh Zhiti është e gjithë botës dhe atdheu I saj janë plagët e saj. Ne e përfundon diskutimin e tij Visar Zhiti jemi një popull që nxjerrim shenjtër.

Lexoni dhe kete

“JAM INVALID, 8 MUAJ AS PËRKRAHJE, AS NDIHMË, ASGJË”

Klodian Luku është një banor i Shijakut, që bashkë me 16 anëtarët e tjerë të …