SHFRYTEZIMI I MINERALIT GELQEROR NE POSTRIBE, KUNDERSHTOJNE BANORET

Bashkia Shkodër ka zhvilluar këtë të marte një dëgjesë publike me banorët e fshatit Domen dhe Baks të Njësisë Administrative Postribë. Në fokus të kësaj dëgjese ishte dhënia e lejës minerare të shfrytëzimit të mineralit gëlqeror të mermerizuar në vendburimin Rosek. Por, një lejë e tillë është hasur në kundërshtinë e banorëve të zonës. Ato shprehen se leja nuk është marrë më marrëveshje me to dhe dëmton zonën e tyre.

Ndërkohë në lidhje me këtë çështje reagoi edhe Aida Shllaku, drejtore e pyjeve në Bashkinë Shkodër.

Banorët e zonës shprehen të bindur se nuk do të lejojnë nisjen e punimeve, përsa kohë dëmton banesat dhe tokat e tyre bujqësore.

Lexoni dhe kete

MARATONA E DHURIMIT TË GJAKUT PËR FËMIJËT TALASEMIKË

Nevoja e madhe e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë ka bërë që Vëllazëria Ungjillore …