SHKARKIMET NGA HEC VAU I DEJES

Nga tuneli i shkarkimit ne Hidrocentralin e Vaut te Dejes eshte dita e katert qe po shkarkohet. Si shkak i ketyre shkarkimeve por edhe perurjeve nga lumejt Kir dhe Gjader zona e nenshkodres ka filluar zgjerimin e hartes as permbytjes.

Jane 900 hektar kryesisht ne Ane te Malit dhe ne Dajç. Sipas informacioneve nga kaskada e Drinit po punohet me kapacitet te plote ne prodhim te energjise elektrike. Nga rritja e nivelit te ujerave ne Lumin Buna por edhe batices ne detin Adriatik probleme ka pasur edhe ne territorin e Malit te Zi.

Ne grykederdhjen e Lumit Buna ne pjesen e Ulqinit jane permbytur rreth 600 shtepiza druri dhe 10 restorante.

Lexoni dhe kete

POLICIA: PELEGRINAZHI NE KISHEN E “SHNA NDOUT” KA KALUAR PA INCIDENTE

Pelegrinazhi i 12 dhe 13 qershorit në kishen e “Shna Ndout” në Laç ka kaluar …