Wednesday , 20 June 2018

SHKATERRIMI I SIMBOLIT TURK, 51 TE PROÇEDUAR

Policia e Mirditës ka proçeduar penalisht 51 persona në lidhje me protesten dhe shkatërrimin e simbolit turk në digën e hidrocentrali të Qafë Mollës në Mirditë.

Sipas policisë Të proçeduarit janë janë kryesisht nga Mirdita, Lezha dhe Puka.Gjithashtu po punohet për kapjen dhe shoqërimin e 14 personave të tjerë që moren në shkatërrimin e simbolit turik në digen e HEC-it.Sipas policisë këta persona organizuan një protestë të paligjshme, duke hequr simbolin e flamurit turk në pllaka metalike, çka përben veper penale.

Materialet në ngarkim të përsonave në fjale ju referuan prokurorisë së rrethit gjyqësor Lezhë për veprime të mëtëjshme.Vendosja e simbolit të flamurit turk në digen e HEC-it të Qafë Mollës në Mirditë, solli reagime të shumta të qytetareve dhe historineve të cilët në diten e fundit të 2017-tes e heqen në mënyre te dhunshme simbolin.

Lexoni dhe kete

60-VJEÇARI SHKODRAN U MENDUA SE VDIQ PER SHKAQE NATYRALE, POR E VERTETA ESHTE TJETER

Mehdi Kavaja rreth 60 vjec eshte gjetur pa shenja jete ne punishten e tij ne …