SHKODER, 15 MIJE BANORE TE NJEISSE RRETHINA, PA UJE TE PIJSHEM

Ndonese ne temperatura maksimale, 15 mije banore te njesise Administrative Rrethina ne Shkoder nuk mund te furnizohen me uje te pijshem. Banoret tregojne veshtiresite ku disa prej tyre e marrin ne burime te largeta, te tjere e blejne apo e marrin nepermjet puseve. Keta te fundit nuk jane aspak te sigurte per cilesine e ujit, megjithate nuk kane alternative tjeter.

Situata pranohet edhe nga Ndermarrja e ujesjelles-kanalizime e cila thote se uji eshte i paket ne kete njesi, kjo per disa shkaqe.

Se fundmi ne nderprerjen e furnizimit me uje ka ndikuar edhe Bashkia Malesi e madhe e cila ka nderprere lidhjet e ujit, me te cilin jane furnizuar disa fshatra te njesise Rrethina.

Prej javesh mungesa e ujit te pijshem eshte bere molle sherri edhe ndermjet institucionit te Bashkise Shkoder dhe Prefektures se qarkut. Megjithate teksa institucionet delegojne pergjegjesi te ndersjellta, banoret vijojne te vujne mungesen e ujit te pijshem.

Lexoni dhe kete

KONTROLLET E KRYERA NGA AUTORITETI KOMBETAR I USHQIMIT

Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural krahas vëmendjes për kontrollet e produkteve ushqimore, ka kushtuar …