Saturday , 24 October 2020

SHKODER, 6 RASTE TE REJA ME KANCER GJIRI

Gjate muajit Tetor kane kryer mamografine ne Shkoder rreth 700 femra nga te cilat 6 kane rezoltuar pozitive. Kete e ben me dije Agim Dokaj Shef i radiologjise ne spitalin Rajonal Shkoder

 

Mamografia do te vijoje te kryhet edhe ne muajit e tjere te vitit, prandaj bluzat e bardha bejne apel qe per ndergjegjesimin e grave ne kryerjen e kontrolleve.

Muaji Tetor eshte cilesuar si muaji i sensibilizimit kunder kancerit te gjirit, ndersa perhapja e kesaj semundje eshte me ritme te frikshme ku nga statistikat ne cdo 5 familje ekziston nje femer e semure.

Lexoni dhe kete

DITA NDËRKOMBËTARE E SHKOPIT TË BARDHË

Në Ditën Ndërkombëtare të Shkopit të Bardhë, ose siç njihet ndryshe dita e të verbërve, …