Sunday , 17 December 2017
Breaking News

SHKODER, PAS SHIRAVE PROBLEME NGA BORA NE ZONAT MALORE

Reshjet e dëborës po shkaktojnë vështirësi në zonat malore të qarkut të Shkodrës. Aksi Qafë Thore-Theth është i pakalueshëm pasi trashesia e bores arrin në 50 cm dhe  ka rreshqitje gurësh e dherash dhe dalje të përrenjve në rrugë. Aksi rrugor Shkoder– Breg Lumi , në vendin e quajtur Mali Shoshit ka 30 cm debore, i kalueshëm me veshtirësi me zinxhir vetëm për mjetet e larta. Rruga Thethë – Breg Lumi, e bllokuar sepse ka rrëshqitje gurë e dherash dhe dalje të përrejve në rrugë. Nuk ka energji elektrike në fshatrat e Njesive Shosh , Shale, Theth dhe Pult, sepse ka keputje të linjave nga era.

Në Bashkinë Malësi e Madhe, aksi Tamare-Vermosh i kalueshëm me zinxhir, ka rreth 30 cm debore, ndersa akset e tjera jane te kalueshme, por po punohet nga strukturat përkatëse për pastrimin e dherave dhe lehtësimin e situatës. Aksi rrugor Tamar –Vukel i kalushem. Bashkia Vau Dejes, segmenti Muri i Turkut- Cukal rezulton e bllokuar, ka rreth 30 cm dëbore, ndërsa akset e tjera jane të kalueshme.

Në Bashkitë Fushe Arrëz dhe Pukë, Aksi Qafë Mali-Qafa Shllak i kalueshem, ka rreth 10 cm dëbore dhe ne te po punojnë dy borëpastruese. Në të dy Bashkite Puke dhe Fush Arrez nuk mungon uji i pijshem dhe energjia elektrike. Në Iballë janë dëmtuar 8 ura druri që lidhin fshatrat me qendrën e njësisë administrative. Ndërkohë Institucioni i Prefektit i ka kërkuar Bashkive angazhimin e tyre për të ndërhyrë në segmentet e bllokuara nga dëbora, njëkohesisht deri ditën e Martë të bëjnë vlersimet e duhura të dëmeve në territoret e përgjegjsive si dhe të dërgojnë këkresat zyrtarë për ndërhyrje.

Lexoni dhe kete

RRUGA E DUKAGJINIT, BANORET E ZONES KERKOJNE NDERHYRJE

Rruga e Dukagjinit vijon te jete nje problem serioz per banoret e kesaj zone. Per …

Abonohu per lajmet e fundit
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
Abonohu sot per lajmet me te fundit !
×
×
WordPress Popup Plugin