Monday , 25 October 2021

SHKODER, “TINGUJ NDERKUFITAR SHQIPERI-MALI I ZI”

Ne kuader te edicionit te 10-te te aktivitetit “Takimet Muzikore te Dy Boteve”, mbremjen e se Merkures ne Qendren Rinore Arka te qytetit te Shkodres kane qene te ftuar nje kitarist dhe nje soprano nga Mali i Zi. Ne mbremjen me titull “Tinguj Nderkufitar Shqiperi-Mali i Zi”, dy te ftuarit interpretuan pjese te ndryshme muzikore nga vendi fqinj. Kitaristi, Nedeljko Pejovic, foli rreth grupit te tij muzikor dhe eksperiences se tij ne qytetin e Shkodres.
Zeri dhe kitara i ketyre artisteve dhe lidhjet e tyre plot variacion jane pothuajse te vjeter sa vete muzika. Gjithsesi, kjo lloj nderthurjeje eshte e rralle ne vendin tone e pertej tij, dhe me pak perjashtime arrin ne nje kompromis bashke-ekzistence nepermjet repertorit te steriotipeve te kengetareve, te frenuar nga mungesa e cilesise se pershtatjes se kitares.

Lexoni dhe kete

“GISHTĂ‹ZAT”, SHFAQJE PĂ‹R FĂ‹MIJĂ‹ NĂ‹ AMBIENT TĂ‹ HAPUR

E kishin pĂ«rgatitur shfaqjen qĂ« tĂ« jepet nĂ« teatrin “Migjeni”, njĂ« shfaqje pĂ«r fĂ«mijĂ«, me …