Wednesday , 2 December 2020

“SHKODRA GJATE DIKTATURES, PERSONAZHE DHE FAKTE“

Ne kuader te festave te pavaresise dhe ne vijim te aktiviteteve te organizuara nga Bashkia Shkoder, pasditen e se Enjtes eshte zhvilluar inaugurimi i ekspozites me material historike ne ambjentet e Vendit te Deshmise dhe Kujteses. Titulli i aktivitetit ishte “Shkodra gjate diktatures, personazhe dhe fakte”. Specialisti prane Vendit te Deshmise dhe Kujteses, Pjerin Mirdita, u shpreh se eshte vendosur ky titull per te perkujtuar persekutimin qe ka pesuar qyteti i Shkodres gjate diktatures komuniste.

Nderkohe, i pranishem ne ekspozite ishte edhe Gjovalin Rrolba, nje ish- i burgosur politik, qe tregoi torturat e regjimit komunist.

Ekspozita do te qendroje e hapur per disa dite, ku ftohen qytetaret, por edhe nxenesit e shkollave per tu njohur me nga afer me torturat e ashpera te regjimit komunist, ne vendin tone.

Lexoni dhe kete

“FESTIVALI LETRAR I SHKODRËS”

Ka startuar “Festivali Letrar i ShkodrĂ«s”. NjĂ« aktivitet i organizuar nga Bashkia ShkodĂ«r dhe bibloteka …