SHTABI I EMERGJENCAVE CIVILE SHKODER

Prefekti i Qarkut Shkodër Çesk Millja ka mbledhu këshillin e emergjencave civile ku është folur për situaten pas termetin në Durrës, dhe për mobilizimin e strukturave. Millja u shpreh se duhet koordinim i strukturave që të bëhët e munduar oardhja në ndihmë por edhe evidentimi i dëmeve të konstatuara në Qarkun Shkodër.

Nga ana tjetër Kryetarja e Bashkisë Shkodër foli për evidentimin e dëmeve në terren ku kërkohet ekspertizë më e thelluar për disa objekte publike në Shkodër ndër të cilët dy shkolla.

Deri tani mësohet se në Shkodër janë të akomoduar rreth 150 persona kryesisht nga Durrësi të cilët janë prekur nga termeti. Akomodimi i tyre është bërë në ambiente private ndërsa Bashkia Shkodër ka ofruar ndihmë për akomodimin e 250 personave së bashku me ushqim dhe me shërbimet tjera.

Lexoni dhe kete

NDOTJA E BREGDETIT TE KUNES NE SHENGJIN

Çdo vere në 3 vitet e fundit Plazhi i Kunës në Shëngjin ka qenë thuajse …