Friday , 22 October 2021

SHTATORJA E NËNË TEREZËS VENDOSET NË FSHATIN DAJCA TË SUMËS

U zgjodh 5 vjetori i shenjterimit te Nene Terezes per te realizuar vendosjen e shtatores se saj ne nje nga pozicionet me te mira, panoramike te Shkodres ne vendin e quajtur Qafa e Thanes qe te shpie ne zonen e Sumes ne njesine Administrative Pult.

Kjo erdhi fale iniciatives dhe investimit te biznesmenit me origjin nga zona e Sumes Tom Sahatçija…

E vendosur ne nje zone ku nderthyren besimet por fale investitorit dhe iniciatorit te kesaj vepre qe me vendosjen e Monumentit kushtuar Shenjtores Shqiptare Nene Tereza te kthete ne nje vend pelegrinazhi ku te gjitha besimet nderthuren.

Shatorja, me lartesi 6m, eshte vendosur ne nje pjese te prones se Tom Sahatcise, i cili e ka dhuruar ate ne shenje nderimi dhe respekti per humanisten e shquar Nene Terezen.

Zona rreth e rrotull ka me qindra resurse qe presin te zbulohen, por qe te ndodhe kjo duhet permiresuar infrastruktura, rruga, sistemi i shperndrarjes se energjise elektrike etj.

Rreth e rrotulll fshatit Dajca numerohen me dhjetra burime ujore dhe shume resurse tjera per zhvillimin e turizmit, por qe ne kete zone mungon rruga automobilistike.

Lexoni dhe kete

“TRANSPORTI URBAN NË SHKODËR DREJT KAPITULLIMIT”

Që nga data 8 gusht, kur u organizua protesta për shërbimin e transportit urban, situata …