Wednesday , 19 December 2018

“SHTEPIA E GJERGJ FISHTES NUK EKZISTON ME!”

Shtepia e Fishtes, aty ku edhe Gjergj Fishta ka lindur, nuk ekziston me. Ajo shtepi eshte demtuar dhe aty ka nje memorial te ndertuar nga kisha katolike. Deklarata erdhi nga ministrja e kultures, Mirela Kumbaro. Ajo theksoi se ajo qe perflitet si shtepia e Gjergj Fishtes, nuk eshte shtepia e vertete e tij. Aty eshte nje banese ku Fishta ka kaluar nje periudhe te shkurte te jetes se tij.

Nderkohe, nga ana tjeter, ne qershor te ketij viti eshte shpallur monument kulture Kuvendi i Troshanit, aty ku Fishta eshte shkolluar dhe ka dhene mesim.

Ne kuader te vitit te Skenderbeut, ne 2018 pritet te ndertohet nje memorial ne emer te Fishtes prane Kuvendit te Troshanit.

Lexoni dhe kete

TAKIM KOMBETAR I ORKESTRAVE FRYMORE

Për herë të parë në qytetin e Shkodrës u organizua një aktivitet i veçantë, që …