Friday , 22 October 2021

SHTOJ I VJETER, PA QENDER SHENDETSORE

Prej 15 vitesh sherbimi shendetsor ne Shtoj te Vjeter eshte oftruar ne nje banese private te vjeter. Por nga data 1 Shtator ky sherbim nuk ka nje vend ku te ofrohet. Kjo pasi pronari i baneses prej 3 vitesh nuk ka marre qerane. Mjeku i qendres Fadil Basha kerkon nga Bashkia Shkoder qe te marre masat e duhura pasi me daten 1 Fshati shtoj i vjeter nuk mund te kete sherbimin shendetsor

 

Te njejtin shqetesim ka shprehur edhe kryeplaku i fshatit Lutfi Drini.

Prej vitesh ne kete qender shendetsore nuk ofrohet ansji sherbim ne mirmbajtje, edhe lyerjen e godines e kane bere vullnetarisht stafi. Ndersa qendra e re akoma nuk eshte marre ne dorezim ajo ndodhet pa dyer dhe dritare. Teksa Bashkia vijon te sjelle mungesen e fondeve per qendrat shendetsore, ajo ne buxhet ka te planifikuar 15% te fondit drejt sherbimeve sociale. Por serish duket se kjo nuk mjafton per te bere nje pagese prej 50 mije lekesh te vjetra ne menyre qe te vijoje funksionimi i qendres ne Shtoj te vjeter.

Lexoni dhe kete

“TRANSPORTI URBAN NË SHKODËR DREJT KAPITULLIMIT”

Që nga data 8 gusht, kur u organizua protesta për shërbimin e transportit urban, situata …