SIGURIMI VULLNETAR, INTERES NGA PERSONAT QE JETOJNE JASHTE SHQIPERISE

Personat qe jetojne jashte Shqiperise vijojne te shfaqin nje interes per sigurimin vullnetar. Nje gje e tille pohohet nga vete drejtoresha e Institutit te Sigurimeve Shoqerore Shkoder, Violeta Staka. Ne nje prononcim per Tv Rozafa, Staka thekson se nje skeme e tille i ndihmon qytetaret te marrin pension kur te dalin ne moshen e caktuar per te perfituar pensionin.

Staka shton se mbi 1.200 persona jane siguruar gjate kohes qe skema eshte ne funksion, ndersa ne 6 mujorin e pare te ketij viti, 143 persona kane bere sigurimin vullnetar.

Nepermjet skemes se sigurimeve vullnetare jo vetem mund te rriten te ardhurat e pensionit, por mund te mbulohen me kontribute edhe vitet e munguara qe te mos rrezikohet marrja e pensioneve.

Lexoni dhe kete

FUSHATA E POLICIMIT NE KOMUNITET

Prej disa javësh, organizata Intelektualët e Rinj Shpresë në bashkëpunim me drejtorinë e policisë së …