SITUATA E RESHJEVE NE BASHKINE SHKODER

Bashkia Shkoder ka publikuar raportin e rradhes ne lidhjen me situaten e reshjeve ne territorin e saj. Keshtu: në qytetin e Shkodrës situata paraqitet normale. Nuk ka probleme përsa i përket furnizimit me ujë të pijshëm me përjashtim të disa ndërprerjeve të herëpashershme. Nuk ka probleme me kullimin e rrugëve në qytet dhe rreth qytetit. Ka shkëputje të herëpashershme të energjisë elektrike në disa lagje të qytetit.

Nderkohe në njësinë administrative Shosh nuk ka furnizim me energji elektrike . Vazhdon problematika në HC e Ndërlysës. Ka pasur rënie dëbore në sasinë rreth 20-30cm. Prej katër ditësh po punohet për sistemimin për heqjen e dhenrave dhe ineteve nga rrështitjet dhe për pastrimin e rrugës nga dëbora në në segmentin Plavra-Kir-Mali Shoshit. Deri në darke rruga dom të bëhet e kalueshme për mjetet në të gjithë rrugën Prekal-Kir-Mali i Shoshit-Breg Lumi. Mësimi zhvillohet në shkollën Ndreaj, ndërsa në Palaj e Nicaj nuk mund të frekuentohet si pasojë ë rritjes së përrenjve dhe dëmtimit të urave të këmbësorëve. Në te gjithë fshatrat e njësisë administrative Pult nuk ka furnizim me energji elektrike.

Ndersa, ne njesite e tjera administrative te Bashkise Shkoder situata paraqitet e qete dhe nuk ka probleme me energjine elektrike dhe ujin e pijshem. Bashkia Shkodër po vlerëson nevojat për veshmbathje dhe ushqime për familjet më në rrisk dhe të varfëra dhe ndërkohë po asiston ato që kanë kërkuar ndihmë.

Lexoni dhe kete

200 BANESA NE ZONEN E NENSHKODRES NE RREZIK NGA UJI

Situata e rënduar në zonën e Nënshkodrës pohohet edhe nga vetë kryebashkiakja e Shkodrës, Voltana …