Breaking News

SITUATA E RESHJEVE TE DEBORES NE QARKUN SHKODER

Edhe mbremja e se Henes eshte shoqeruar me reshje debore në zonat malore. Në njësinë administrative Shosh, Pult dhe Shosh  nuk ka furnizim me energji elektrike, si pasoje e problematikes në HC e “Ndërhysës”. Ka pasur rënie dëbore në sasinë rreth 20-30cm ne Njesine Shosh. Prej katër ditësh po punohet për sistemimin për heqjen e dhenrave dhe ineteve nga rrështitjet dhe për pastrimin e rrugës nga dëbora në në segmentin Plavra-Kir-Mali Shoshit. Fadromat që po punojnë në rrugën e Dukagjinit do të vazhdojnë punën nga Bregu i Lumit në fshatin Theth për  krijimin e aksesit përmes kësaj rruge të banorëve në fshatin Theth.

Aksi Qafe Thore-Theth ka 50cm debore, rreshqitje guresh dhe dherash dhe dalje te perrenjve ne rruge i pakalueshëm. Aksi Shkoder-Breg Lumi ne vendin e quajtur Mali Shoshit ka rreth 30 cm debore (I kalueshem me veshtiresi vetem me zingjire). Theth-Bregu I Lumit I bllokuar ka rreth 20cm debore, ka rreshqitje dheu dhe guresh. Aksi rrugor Gropat e Selces-Vermosh i kalueshem me zinxhire ka rreth 50cm debore; po punon një borëpasatruese për ta mbajtur hapur kete aks.

Ne bashkine Pukë – Fushë Arrës, aksi rrugorë Qafë Mali ka rreth 15 cm dëborë po punojn borpastrueset dhe kalohet pa probleme. E njejta situate eshte edhe ne akset rrugore  Qafë Mali –Dardh –Fierzë,  Qafë Qelë – Fushë – Arrëz, Aksi rrugor  Hadroj – Qafë-Benë dhe Fushë-Arrëz – Iballë. Nderkohe,  DAR Shkoder njofton se ka filluar mesimi ne shkollen e mesme Iballe dhe ne 9-vjecaren e Fierzes.

Lexoni dhe kete

RIKONSTRUKSIONI I SHTEPISE SE TE MOSHUARVE SHKODER

Që prej vitit të kaluar ka nisur faza e parë për rikonstruksionin e shtëpisë së …