Friday , 17 September 2021

SITUATË PROBLEMATIKE NË KALANË E LEZHËS

Kjo është situata e krijuar në kalanë mesjetare të qytetit të Lezhës pas reshjeve të fundit të shiut. Muret antik të lisusit te lashtë në pjesën veriore kanë rrëshqitur në një gjatësi prej 17 metrash.

Disa prej gureve kanë rënë në pjese e poshtme, duke rrezikuar dhe banesat që ndodhen aty.

Situata shihet mjaft problematike, pasi këto mure kanë vlera të jashtëzakonshme historike dhe nëse nuk do të ketë ndërhyrje rrezikohet seriozisht rezistenca e tyre.

Erozioni është kthyer në fenemon shqetësues në zonën pranë kalase së Lezhës, pasi mungesa e pyllëzimit ka sjellë rreshqitje të vazhdueshme gjatë viteve të fundit.

Lexoni dhe kete

EDICIONI I KATËRT I “EKRANI I ARTIT” NË SHKODËR

Një konferencë shtypi është zhvilluar këtë të mërkurë për të njoftuar nisjen e edicionit të …