Wednesday , 26 June 2019

S’KA HAPESIRA PER VARRE NE LEZHE

Sigurimi i një cope tokë ku të prehen të vdekurit, është kthyer në një mision të vështire në Lezhë.Prej dy vitesh në varrezat e qytetit nuk ka më hapesire për varre dhe në këto kushte po shrytëzohen rrugicat brenda varrezave.Kjo ka bërë që të humbasin të gjitha rruget lidhese mes varreve sa që qytetaret e kanë të vështire të gjejne edhe varret e të afermve të tyre.Situata e krijuar konsiderohet e papreçedenet, ndërsa apelohet për zgjidhje.

Bashkia Lezhe bën me dije se problematika po merr zgjidhje dhe vonesat e krijuar kanë qëne vetem çështje borokratike.Nën Kryetari i Bashkisë Enver Hafizi thotë se është siguruar toka në fshatin Gocaj dhe ka nisur puna për ndërtimin e varrezave të reja të cilat do të jenë për të gjitha fshatrat e Bashkisë Lezhë.

Rritja demografike e qytetit me 5 herë më shumë pas viteve 90-të ka sjellë edhe rritje të kërkesës nga qytetarët e saj për të varrosur të afërmit e tyre që ndahen nga jeta, duke bwrw qw nw njw kohw tw shpejtw tw zaptohen tw gjitha hapesirat nw varreza.

Lexoni dhe kete

DORËHIQET DREJTORI I BURGUT TË REÇIT

Ndryshime në burgun e Reçit në Malësi të Madhe. Kështu, drejtori i këtij burgu, Gëzim …