Tuesday , 18 December 2018

SKANDALI, SHQIPTARËT PO HANË USHQIME ME NGJYRUES DHE ME HELME

Shoqata Albanian Food Industry në një studim të fundit nxorri në pah se produktet që konsumojmë çdo ditë në tryezat tona, në një pjesë të mirë të rasteve dështojnë në testet e sigurisë.

Sipas studimit shqetësues të pakta janë ato ushqime të cilat nuk kanë shfaqur probleme dhe përmbushin standardet e kërkuara dhe kjo më shumë lidhet me frutat dhe lëngjet e tyre.

“Nga gjetjet rezulton se kategoria fruta-perime është 100% pa probleme dhe me parametra brenda normave europiane.

Ky është një tregues pozitiv përsa i përket kësaj grup kategorie që tregon se fermerët apo kompanitë që merren me kultivimin e fruta perimeve janë të kujdesshëm në përdorimin e substancave gjatë mbjelljes, rritjes dhe kultivimit të tyre.

Përsa i përket kategorisë së lëngjeve të frutave, 100% e tyre rezultuan me nivelin e metaleve në përbërjen e tyre, brenda normave.

Kjo tregon që prodhuesit janë të ndërgjegjshëm përsa i përket lëndëve të para, kushteve higjeno-sanitare në stabilimente, përbërësve dhe paketimit të kësaj kategorie”, thuhet në studimin tronditës.

Sakaq tregtia e produkteve ushqimore jashtë standardeve higjieno-sanitare vijon të jetë problem.

Lexoni dhe kete

TV ROZAFA, LIVE NGA TIRANA NE PROTESTEN E STUDENTEVE

Ashtu siç ishte parashikuar, këtë të hënë është organizuar protesta kombëtare e studentëve në Tiranë. …