Breaking News

STATUSI I MINATORIT, TAKIM I BSPSH DHE SINDIKATES “MAMURSEN”

Statusi i minatorit ishte ne fokus te nje takimi te zhvilluar mes Bashkimit te Sindikatave te Pavarura te Shqiperise dhe Sindikates se Pavarur “Mamursen”, sindikates me te madhe te Turqise. Presidenti i BSPSH, Gezim Kalaja tha se nese deshton dialogu social, do ti rikthehen protestave.

Ndersa, kreu i sindikates “Mamursen”, Ali Allçem, vuri theksin te barazia qe duhet vendosur te minatoret.

[ Sindikata e pavarur e minatoreve te Shqiperise eshte nje sindikate qe duhet te studiohet historia e saj dhe me pas te mesohet kjo histori. Greva qe ben minatoret per te sjelle demokracine ne Shqiperi eshte shume e rendesishme ne aspektin e levizjes sindikaliste. Levizja sindikaliste eshte universale dhe ne cdo vend ka te njejten rendesi. Jetojme ne nje bote qe ka shume probleme dhe pabarazi dhe levizja sindikaliste kerkon qe te kete nje barazi mes punetoreve. ]

Me heret, Sindikata “Mamursen” zhvilloi edhe nje vizite te memoriali i “Hasan Riza Pashes” ne Shkoder, duke vendosur kurora me lule prane memorialit.

Lexoni dhe kete

BLEGTORIA NE PRAG FALIMENTI

Edhe pse Shqipëria ka një terren të përshtatshëm për të zhvilluar blegtorinë, sektori nuk po …