Saturday , 25 November 2017

TAKSAT E SHTEPIVE ME MOSPERPUTHJE LIGJORE

Banesat do taksohen për metër katror sipas çmimit të referencës I përcaktuar nga Këshilli I Ministrave, tashmë ky propozim ka kaluar komisionet parlamentare dhe pritët ti paraqitet kuvendit kur edhe do miratohet paketa e re fiskale e 2018-es dhe Buxheti. Për lektorin e lëndës së Pasurive të Paluajtëshme në Universitetin e Shkodrës Peter Saraçi ky propozim ka mos përputhje ligjore, pasi nuk është Këshilli I Ministrave ai që përcakton cmimin e një banese por është tregu.

Saraçi shton se taksat e banesave kanë mungesë të sqarimeve me dokumenta përcjellës se cili do jetë efekti dhe si do shfrytëzohen këto taksa, apo edhe sic është taksa e ndikimit energjetik.

Nga ana tjetër shpronësimet dhe cmimet e referencave për taksim janë në mos përputhje të plotë sepse çmimi I shpronësimit është simbolik krahasuar me vlerën e tregon ndërsa vlerësimi I banësës qoft për një kredi bëhët sipas vlerës së tregut.

Sipas tij problemet janë edhe më të mëdha sa I përket procesit të legalizimit, pasi me këto veprime dhe mungesë përputhjesh ligjore do ketë problem të mëdha sociale dhe do ketë edhe kosto financiare të cilat rrjedhin nga vendimet e Gjykatës Ndërkombëtare.

Lexoni dhe kete

6000 BIZNESE RREZIKOJNE TE MBYLLEN NGA SKEMA E TVSH-se

6 mijë biznese të vogla. rrezikojnë të mbyllen nëse përfshihen në skemen e TVSH-së, është …

Abonohu per lajmet e fundit
Thanks for signing up. You must confirm your email address before we can send you. Please check your email and follow the instructions.
Abonohu sot per lajmet me te fundit !
×
×
WordPress Popup Plugin