“TAKSIMI I RRUGES SE KOMBIT DO DEMTOJE TURIZMIN”

Taksimi i rruges së kombit do të japë ndikim mjaft negativ për turizimin në Shëngjin, kjo duke ju referuar faktit se pjesa më e madhe e pushuesve dhe vizitoreve në këtë zonë janë shtetas Kosovar.Shqetësimi është ngritur nga operatoret turistik në Shëngjin, sipas të cilëve qeveria duhet të reflektoje, pasi taksa e cila pritet të vendoset është mjaft e lartë dhe e pëperballueshme.

Sipas statistikave më shumë se 50 % e pushuesve në plazhet e Shëngjinit dhe Tales në Lezhë janë shtetas Kosovar, çka do të thotë se nëse ata do ta braktisin Shqiperinë do të ketë rënie të ndjeshme të numrit të pushuesve gjatë sezonit turitik.E kjo do të thotë shumë më pak të ardhura për biznesin.

Lexoni dhe kete

NDOTJA E BREGDETIT NE KUNE-VAIN, JA ÇFARE KERKON PREFEKTI I QARKUT LEZHE

Prefekti i Lezhës Gjergj Prendi, i kërkuar policisë dhe prokurorisë që të thellojnë hetimet në …