Tuesday , 19 November 2019

TAKSIMI I RRUGES SE KOMBIT, NDIKIM TEK MEMORIALI I SKENDERBEUT

Taksimi i rrugës së kombit do të japë ndikim negativ edhe për Vendvarrimin e Gjergj Kastriotit Skëndërbeut në qytetin e Lezhës, kjo duke ju referuar faktit se shumica e vizitoreve janë shtetas Kosovar. Shqetësimi është ngritur nga Përgjegjësi i Trashegimisë Kulturore në Bashkinë Lezhë, Paulin Zefi sipas të cilit efektet negative janë ndjere që në ditet e para të vendosjes së sporteleve ne Kukës, duke sjellë reduktim të numrit të vizitoreve.

Rajoni i Lezhës është një ndër zonat që frekuentohet masivisht gjatë sezonit turistik nga shtetësit Kosovar dhe nëse këta të fundit do ta bojkotojnë rrugen e kombit siç kanë deklaruar, kjo do të shumë më pak të ardhura dhe për biznesin në zonat turistike.

 

Lexoni dhe kete

PROMOVOHET NE LEZHE LIBRI “MIRDITA PER KOL MIRDITEN”

Gazetari i njohur Gjergj Marku ka promovuar në Lezhë librin tijë “Mirdita për Kol Mirditën”, …