TE MAJTET BOJKOTOJNE MBLEDHJEN E KZAZ 1

Zyrtarizimi I kandidaturave për bashkinë e Malësisë së Madhe është shoqëruar me debate dhe bojktot të të majtëve pranë kësaj KZAZ- je. Komisioni Zonal i Administrimit te Zgjedhjeve nr. 1 ne Malesine e Madhe, ka zyrtarizuar kandidaturat e Anton Kokaj te PD dhe Ardian Hysa te PSD si kandidate per kryetar bashkie ne Malesi te Madhe. Vendimi eshte marre ne mbledhjen e dates 8 maj, ndersa eshte firmosur nga 4 antare te KZAZ-se nga 7 qe duhej te ishin te pranishem ne mbledhje.

Nga ana e tij, kandidati i PSD-se Ardian hysa ka shpjeguar ate qe ka ndodhur para, gjate dhe pas mbledhjes se KZAZ-se, duke folur per nderhyrje ne procesin zgjedhor te nje sere faktoresh, mes te cileve edhe deputetit te zones Paulin Sterkaj.

Nga ana tjeter Partia Socialdemokrate denoncon para opinionit publik vendas dhe organizmave nderkombetare bojkotin e 3 antareve te KZAZ nr.1, perfaqesues te subjekteve PS dhe LSI, te cilet nuk moren pjese ne mbledhjen ku u miratuan kandidatura e Hyses te PSD-se dhe Kokajt te PD-se. Sipas PSD- se me flagrant eshte qendrimi i sekretaritr te KZAZ-se, i cili ne shkelje te ligjit, nuk ka pranuar te vulose vendimin e KZAZ-se te firmosur nga 4 antare. Partia Socialdemokrate, Dega Shkoder dhe kandidati tashme i regjistruar ne KZAZ nr.1, Ardian Hysa, i kerkojne KQZ-se, organizmave vendas dhe te huaj, te monitorojne situaten e krijuar ne kete ZAZ, si pasoje e perdorimit politik te antareve te KZAZ-se nga PS dhe LSI.

Lexoni dhe kete

PD KUNDĂ‹R ZGJEDHJEVE ME 30 KORRIK NĂ‹ UNIVERSITETE

PĂ«rveç studentĂ«ve, edhe Partia Demokratike ka dalĂ« kundĂ«r vendimit tĂ« ministrisĂ« sĂ« arsimit pĂ«r zhvillimin …