Sunday , 6 December 2020

“TE RINJTE DUHET TE ORJENTOHEN DREJT KURSEVE PROFESIONALE”

Të rinjtw duhet të orjentohen drejt kurseve profesionale për të patur një vend punë të sigurtë.Kështu shprehet Drejtori i Shërbimit Kombëtar të Punësimit në Lezhë Fatmir Delishi, i cili ju ka bërë thirrje të rinjeve që të ndjekin kurset profesionale, ndërsa shton se për familjet në nevojë këto kurse janë falas.Sipas Delishit mungon ka kërkesa të vazhdueshme të biznesit për punë, por mungon fuqia punëtore e kualifikuar për atë çfarë kërkohet.

Ajo çfarë vihet re është fakti se shumica e të rinjeve vijojnë të qëndrojnë inegzistent, duke mos u orjentuar drejt zyres së punës për të ndjekur kurset profesionale.

Lexoni dhe kete

“SOT PËRBALLEMI ME SFIDA TË SHUMTA”

Sot përballemi me sfida të shumta, me goditje ndaj fesë tonë, siç janë edhe fushatat …