Friday , 17 September 2021

TEATER POETIK KUSHTUAR MARTIREVE TE VENDIT TONE

Shkolla “At Pjeter Meshkalla” ne qytetin e Shkodres organizoi kete te Shtune teatrin poetik kushtuar martireve ne vendin tone. Drejtori i shkolles Rony Alessio, tha se eshte punuar shume per te treguar se cfare ka ndodhur gjate komunizmit me keto martire dhe vleresoi rolin e tyre.

Ndersa, regjisori i ketij teatri poetik, Nikolin Ferketa, u shpreh se ky aktivitet  behet per keto njerez qe kane dhene jeten per fe dhe atdhe.

Ne teatrin poetik kushtuar martireve, qe perkonte me diten e dyerve te hapura, nxenesit e kesaj shkolle performuan vargje te ndryshme te 38 martireve dhe folen per veprimtarite e tyre.

Lexoni dhe kete

“GISHTËZAT”, SHFAQJE PËR FËMIJË NË AMBIENT TË HAPUR

E kishin përgatitur shfaqjen që të jepet në teatrin “Migjeni”, një shfaqje për fëmijë, me …