TETOR, MUAJI I SENSIBILIZIMIT TE KANCERIT TE GJIRIT

Numri i femrave te prekura nga kenceri i gjirit ka pesuar rritje. Konstatimi vjen ne muajin e sensibilizimit te kancerit, ku specialistja Valmira Gjoni apelon qe grate te kryejne diagnostikimin e hershem ne menyre qe kjo semundje te kapet ne faza te para.

Gjonaj ben me dije se jane 2 mamografi ne dispozicion, ku gjate mujit tetor do te jene falas. Ndersa mosha qe mund te bejne mamografi jane mbi 35 vjec.

Rritje e grave te prekura nga semundja e kancerit eshte e frikshme. Ndersa edhe gjate ketyre diteve ka patur raste pozitive. Muaji Tetor në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit, për të rritur vëmendjen dhe mbështetjen për sensibilizimin, zbulimin e hershëm, trajtimin, si dhe kujdesin paliativ për këtë sëmundje.

Lexoni dhe kete

QE NGA VITI 2009 PERMBYTJET KANE SHKAKTUAR 200 MLN EURO DEME

Ndër fatkeqësitë natyrore, përmbytjet dhe rrëshqitja e tokës kanë qenë ato që i krijuan dëmet …