TETORI, MUAJI I NDËRGJEGJËSIMIT NDAJ KANCERIT TË GJIRIT

Tetori, në të gjithë botën është muaji i ndërgjegjësimit për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit. Ky muaj i dedikohet pikërisht sensibilizimit dhe informimit të grave për rëndësinë e shëndetit të gjirit. Onkologia Kleva Qeraj thotë se kanceri i gjirit vijon të jetë kanceri më i shpeshtë tek gratë dhe në vendin tonë mungon sensibilizimi.

Ajo thekson se me rritjen e moshës rritet edhe rreziku për kancerin e gjirit, ndërkohë flet edhe për mamografinë.

Në fund, Qeraj ka një thirrje për të gjitha gratë.

Lexoni dhe kete

NDALIMI I LËVIZJEVE, 25 DREJTUES MJETESH SHKELIN URDHËRIN

Gjatë 24 orëve të fundit, në të gjithë vendin, janë evidentuar 25 drejtues mjetesh që …