TREGTIMI I GJELIT TE DETIT NE ZADRIME TE LEZHES

Afrime i festave të fundvitit sjellë në vemendjen Gjelin e Detit, i cili është simbloti i tryezes në naten e ndërrimit të viteve.Zadrima e Lezhës njihet për mbashtrimin e këtij shpendi dhe fermeret e kësaj zone kanë nisur përgatitjet për tregtimin e tijë.Ata thonë rritja e këtij shpendi është më shumë kosto, ndërsa shtojnë se importi i shpendeve nga jashte po e demton tregun vendas.Sipas fermereve të Zadrimes mishi i gjelit të detit nuk duhet të konsumohet vetem për për vitin e ri, por edhe në periudha të tjera të vitit.

Altin Prenga është një prej shefave të kuzhines, që gjelin e detit e ka bërë pjese të vazhdueshme të restorantit të tijë, ndaj kërkon që këtë eksperience ta njekin dhe të tjere, pasi nw kwtw mwnyre ju vihet nw ndihme dhe fermereve.

Në Zadrime të Lezhës rriten më shumë se 20 mijë gjela detit në vit, duke bërë që shumë familje ti sigurojnë të ardhurat nga ky profesion, por ajo çfare mbetet problem është mungesa e promovimit të gjelit të detit zadrima.

Lexoni dhe kete

DHURIM GJAKU PER FEMIJET TALASEMIK

Në dy muajt e ardhshëm, fëmijët talasemik në vendin tonë nuk kanë gjak të mjaftueshëm …