Breaking News

TREGU I LODRAVE AMBULANTE FUNKSIONON NE TE ZEZE

Tregu i lodrave ambulante funksionin në të zezë pasi mungon një ligj që e rregullon këtë biznes që ka me dhejtra të punësuar në të gjithë Shqipërinë.Shoqata e Lodrave Ambulante i ka dërguar Ministrisë së Sipërmarrjes draftin e gatshëm dhe VKM porduhet të marrë miratimin e komisioneve dhe pastaj parlamentit.Kreu i Shoqatës së lodrave ambulante, Bashkim Calliku i bën apel qeverisë të miratojë ligjin për të rregulluar këtë treg, pasi mos miratimi i hap rrugë përfishrjes në këtë biznes të grupeve kriminale si dhe nxit korrupsionin nga bashkitë.

Rregullimi me ligj i vendosjes së lodrave ambulante ne sheshë do formalizonte këtë biznes dhe do i sillte shtetit miliona lekë të ardhura nga taksat dhe pagesat e sigurimeve shoqërore.Lodrat Ambulante vendosen në sheshet kryesore te qyteteve shqiptare ne periudhën e festave te fundvitit dhe gjatë sezonit veror.

Lexoni dhe kete

70-VJETORI I LINDJES SE ARQIPESHKVIT TE DIOQEZES SHKODER- PULT

Kjo e shtunë e 23 marsit është e veçantë për arqipeshkvin e dioqezës Shkodër-Pult, Imzot …