URA E RE DHE E VJETER E BUNES NE TE NJEJTEN GJENDJE

Ne fundjave shume qytetre zgjedhin te kalojne disa ore ne ajer te paster dhe prane liqenit. Kalimi ne uren e vjeter te bunes eshte I pashmangshem. Por kjo ure tashme ka mbetur funksionale vetem per peshkataret, te cilet e frekuentojne cdo dite. Nderkaq pamja qe ofrohet le shume per te deshiruar.Duke qene nje objekt historic I cili vizitohet nga te gjithe ata qe vendosin te njohin qytetin e Shkodres, ura e vjeter e Bunes, jo vetem qe nuk mbrohet apo tregohet kujdes per te, por perkundrazi demtohet cdo dite e me shume. Papergjegjshmeria e theksuar eshte pjese si e qytetareve, ashtu edhe e institucioneve vendore. Pjeset metalike te saj vidhen per tu shitur per skrap, kurse pjesa ku eshte projektuar per te ecur mbi te eshte demtuar ndjeshem. Kjo ure qindravjecare, vec te tjerash eshte pjese e monumenteve te qytetit te Shkodres dhe lenia e saj pas dore nga pushteti vendor, ofron nje imazh te shemtuar per kedo qe zgjedh ta vizitoje.Por jo vetem ura e vjeter e bunes po shkaterrohet paai pothuajse e njejta pamje ofrohet edhe per uren e re . E ndrtuar didsa vite m par, me nj fond prej 7.2 milion dollarsh, akorduar nga qeveria shqiptare dhe Banka Islamike pr Zhvillim, Ura e Re e Buns vazhdon t dmtohet.Fillimisht u dmtua mekanizmi i hapjes s urs s re t Buns duke prvetsuar rreth 50 metra linear kabllo elektrik dhe duke sjell dme t mdha n funksionimin e pajisjeve komanduese t ndriimit t urs, por edhe t mekanizmit haps t saj. Por ajo po vazhdon t dmtohet.

Lexoni dhe kete

MARATONA E DHURIMIT TË GJAKUT PËR FËMIJËT TALASEMIKË

Nevoja e madhe e dhurimit të gjakut për fëmijët talasemikë ka bërë që Vëllazëria Ungjillore …