Breaking News

URA E ZOGUT DREJT SHKATERRIMIT

Ura me harqe, e njohur ndryshe edhe si Ura e Zogut mbi lumin Mat po shkon drejt shkatërrimit.Dëmtime të reja janë shfaqur në dy këmbët e urës që është Monument Kulture.Po ashtu edhe në pjesen e siperme kanë nisur kanë nisur plasaritjet dhe dëmtimi i harqeve, ndërsa janë vjedhur plotëisht pjeset metalike.Specialisti i Trashegimisë Kulturore, Paulin Zefi apelon për ndërhyrje të menjehershme, pasi në këto kushte ky monument kulture rrezikon të zhduket.

Ura me 5 harqe, e vlerësuar për arkitekturën e veçantë është ndërtuar në vitin 1927 nga një inxhinier italian me kërkesë të mbretit Zog, por mungesa e vëmendjes po e çon drejt degradimit.

Lexoni dhe kete

KORRUPSIONI NE SISTEMIN ARSIMOR NE VENDIN TONE

Niveli i lartë i korrupsionit në çdo aspekt të sistemit arsimor në Shqipëri dhe mungesa …