Saturday , 8 August 2020

VAKSINA KUNDER GRIPIT

Vaksinimi kunder virusit te gripit ka filluar dhe eshte siguruar nje kontigjent ne total prej 7000 vaksina te cilat do jepen falas. Shefja e Epidemiologjise prane Drejtorise se Shendetit Publik Shkoder Dhurata Hysa sqaron se nuk ka pasur deri tani raste te virusit qe ka shfaqur komplikacione klinike dhe nevojen e kryerjes se analizave laboratorike per percaktimin e llojit te virusit.

Hysa shton se i gjithe kontigjenti i mberritur i vaksinave do jepet falas dhe perfituar jane disa kategori sic jane punonjesit e shendetesise, te sistemit parashkollor dhe grupet sociale si pensionistet, te semuret kronik.

Mjeket apelojne qe te behet kujdes ne kete periudhe dhe te kryhet vaksinimi sidomos nga te semuret kronik, te moshuarit dhe femijet.

Lexoni dhe kete

1 JAVË PAS VOTIMEVE, BEKTESHI “KUJTOHET” PËR ZGJEDHJET NË USH

Rreth 1 javë pas përfundimit të zgjedhjeve dhe shpalljes së rezultatit përfundimtar të votimeve, ish-rektori …