Breaking News

VEPRA E RE STUDIMORE E KOLEC TOPALLIT

Këtë të premte u prezantua në ambjentet e biblotëks universitare të Shkodrës, vepra më e re studimore e akademikut Kolec Topalli. Botimi me titull “Fjalori etimologjik i gjuhës shqipe” kurorëzon punën 45-vjeçare që ai ka bërë në fushën e albanologjisë dhe vjen natyrshëm pas botimit të 14 monografive për historinë e gjuhës shqipe, për fonetikën dhe gramatikën historike, në të cilat Topalli ka trajtuar edhe etimologjinë e shumë fjalëve.

Gjëndja jo e mirë shendetesore nuk e lejoi që Topalli të ishte i pranishëm fizikisht, por në promovimin e këtij botimi morën pjesë pedagogë, studiues, historianë dhe studentë të Shkodrës.

Lexoni dhe kete

“JUGORI” I FASBINDER, PREMIERE ME 21 DHJETOR NE TEATRIN “MIGJENI”

“Jugori” i shkruar nga Rainer Werner Fassbinder do vij si premire ne Teatrin “Migjeni” ne …